Страхове, і не тільки, сорго
  • Рід сорго об’єднує зернові, цукрові, соргосуданкові та віникові гібриди, що робить його універсальною культурою, в якій використовуються всі частини рослини.

    Сорго – цінна харчова та дієтична культура, яка йде на виробництво круп, борошна, спирту класу люкс, крохмалю, пива та соргового меду. Кулінарні вироби з сорго корисно споживати як здоровим людям, так і хворим на глютенову незасвоюваність та цукровий діабет.

    Сорго – унікальна культура для тваринництва. В структурі кормової бази прогресивних тваринницьких господарств корми із сорго (зерно, дерть, сіно, сінаж, макуха) становлять не

    менш як 45% у раціонах більшості сільськогосподарських тварин.

    Сорго – важлива енергетична культура. Світове виробництво біоетанолу вже сягнуло 100 млрд л (80 млн т) у рік. При цьому вихід біоетанолу з цукрового сорго в 1,5 рази вищий порівняно з кукурудзою та цукровим буряком. Вельми ефективним та універсальним біологічним видом палива є біогаз, який отримують із відновлюваної сировини та органічних відходів. За підрахунками вчених, нині сорго є однією з найперспективніших сільськогосподарських культур для виробництва біогазу. До того ж, в залишках від бродіння зберігається 70% азоту та 100% фосфору та калію, які придатні для використання як цінне органічне добриво.

     

    Там, де не росте сорго, не ростиме нічого

    Найкращою альтернативою соняшнику і кукурудзі та, без сумніву, найліпшою страховою культурою на сьогодні є сорго. Радимо зробити вибір на користь сорго, якщо:

    • ваш регіон належить до зони ризикового землеробства;
    • ґрунтові проби показали низькі запаси вологи в метровому шарі;
    • виникла необхідність у пересіві озимих культур;
    • попередником був соняшник;
    • виникла потреба в фітосанітарії ґрунту для знищення інфекційного осередку вовчка;
    • ґрунти мають лужну реакцію ґрунтового розчину;
    • виникла потреба в хімічній меліорації ґрунтів під зрошенням;
    • еродовані, ущільнені, безструктурні ґрунти та інше.

    Вибір посівного матеріалу

    Однією з головних умов отримання високих урожаїв є правильний вибір гібрида і, відповідно, посівного матеріалу. Насіння має бути високої якості, що передбачає високу енергію проростання та схожість і якісне протруєння. Радимо використовувати насіннєвий матеріал, протруєний антидотом, комплексним фунгіцидом та інсектицидом зі стимулюючим ефектом. Сучасні зернові, цукрові, силосні й сорго-суданкові гібриди нової лінійки компанії, можуть задовольнити потреби будьякого виробника та розраховані на сівбу в різних ґрунтово-кліматичних зонах України. Унікальність лінійки полягає в широкому виборі високотехнологічних гібридів, серед яких – надранні гібриди зернового сорго, які можуть бути попередниками для озимих зернових культур, гібриди з підвищеною холодостійкістю, які добре витримують сівбу у відносно холодний ґрунт, починаючи з 12°С, гібриди стійкі до попелиць окремих рас та з високим потенціалом урожайності, тощо.

06 июля 2017

ДП «Рейлін» запрошує Вас на День Поля Сорго!

plant

ДП «Рейлін» запрошує директорів підприємств, агрономів та зоотехніків на День Поля Сорго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЦВІТІННЯ. ОСОБЛИВОСТІ ПРОХОДЖЕННЯ ФАЗИ.

plant

ЦВІТІННЯ. ОСОБЛИВОСТІ ПРОХОДЖЕННЯ ФАЗИ. СЛАБКІ ТА СИЛЬНІ СТОРОНИ. Сорго – основна хлібна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сходи. На що звернути увагу. Поради від професіоналів.

plant

Головною умовою отримання дружних та сильних сходів сорго є оптимальні строки його сівби. Сорго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кущення та інтенсивний ріст – відповідальний період формування врожаю.

plant

НЕБЕЗПЕКИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ Фаза кущення – це один із найвідповідальніших періодів фо...

ЧИТАТИ ДАЛІ